Review suomi tampere

review suomi  tampere

Lisäksi lahjoituksessa on Rovion Retry-kännykkäpelin boksijulkaisu, jonka tekemisessä Mikko oli myös mukana: Milavidan ja Suomen pelimuseon järjestämässä pelipäivässä tutustutaan sodan tapahtumiin yhdessä uusien suomalaisten sisällissota-aiheisten … More pelien ja niiden tekijöiden kanssa.

Milavida sijaitsee vain kivenheiton päässä Suomen pelimuseosta. Maksuton pelipäivä on osa Milavidan sisällissota-aiheista teemaviikkoa. Näsilinna 20 min ja Taistelu Näsilinnasta 75 min museon pääsymaksu Klo 13 ja 15 Näsilinna -kävelykierrokset Näsinkallion maisemissa, oppaana tutkija Antti Liuttunen museon pääsymaksu. Tänä perjantaina on taas luvassa kiinnostavaa ohjelmaa. Lähde siis Pelimaskottien matkaan klo 17 - Oskari Vaaraksen ja Jussi Rissasen pelimaskotteja käsittelevällä luennolla kuullaan mitä ovat pelimaskotit … More ja miksi niitä on, sekä mitä pelimaskotit merkitsevät nykypäivänä?

Tervetuloa matkalle pelimaskottien maailmaan! Nyt meillä on pelattavana myös Seppo Suorsan Areena-pelisarjaan perustuva lautapeli Arena: Lauantaina Suomen pelimuseossa on luvassa ikimuistoista Cpelailua.

Kauppisen isännöimässä pelipäivässä tutustutaan kuusnepan peliklassikoihin aidoilla vehkeillä ja uunituoreella THEC64 Minillä! Tällä kertaa aiheena on romantiikka ja seksi videopeleissä. Tilaisuus on K18 ja siihen on vapaa pääsy. Pelaamalla voi myös oppia ymmärtämään omasta arkikokemuksesta poikkeavia elämänkohtaloita ja tilanteita.

Tarkempilaatuiset kuvat voi ladata omaan käyttöön täältä: Pelimuseon uudistuksen ja Cosplay-näyttelyn avajaiset ihan just! Suomen pelimuseon ja Milavidan yhdessä järjestämässä tapahtumassa on mukana on suurin osa tänä vuonna ilmestyneistä kortti- ja lautapeleistä ja niiden tekijöistä.

Tule siis kokeilemaan ja keskustelemaan! Museo Milavida ja Suomen pelimuseo järjestävät sisällissota-aiheisen pelipäivän, jossa sodan tapahtumiin tutustutaan yhdessä uusien suomalaisten sisällissota-aiheisten pelien ja niiden tekijöiden kanssa.

Suomen … More sisällissotaa kuvaavat pelit ovat esillä ja pelattavissa Museo Milavidassa 7. Suomen sisällissodasta on kulunut vuotta, ja suomalaiset pelinkehittäjät ovat tarttuneet pelimaailmassa tähän saakka lähes täysin sivuutettuun aiheeseen. Aiheesta on luotu ja luodaan parhaillaan useita erilaisia, tapahtumia eri tavoin kuvaavia ja muistelevia lauta-, kortti- ja digitaalisia pelejä, jotka ilmestyvät vuoden mittaan.

Suvi Liukkonen Cosvisionista kertoi lauantaina avautuvan Cosplay-näyttelyn toteuttamisesta ja … More harrastajayhteisöstä. Petra ja Noora asettelivat Connor Kenwayn huppua ja Aselean helmoja kohdilleen. Kuvaan eksynyt myös näyttelyripustamiseen kuuluva oleellinen työväline lasermitta.

Pari päivää vielä viimeistellään uusien pelien esittelyä ja Cosplay-näyttelyä. Lauantaista alkaen museo jälleen avoinna ja pelattavissa! Pelihallin klassikkolaite Twilight Zone-flipperi sai tänään kaverin, kun viereen parkkeerasi Truck Stop-flipperi. Reprocaden tiimi huoltaa vielä molemmat laitteet, sekä pelihalliin tänään siirretyt Race Drivin' … More ja Outrun 2 SP kabinetit.

Olihan tunnelma pelihallissa kohdillaan jo aiemmin, mutta virittelemme vielä hiukan peilejä ja valoja iloksenne: Saimme upean lahjoituksen jossa on kaikenlaista kotimikroiluun liittyvää aineistoa. Kuusnepakin on hienosti edustettuna! Suomen pelimuseon ja Tampereen yliopiston Game Research Labin yhteistyössä toteuttama Minun pelihistoriani -näyttely kiertää seuraavaksi pääkaupunkiseudun kirjastoissa.

Näyttelykiertue alkaa sunnuntaina Sellon kirjaston Retropelipäivästä ja jatkuu marraskuun Peliviikkolle asti. Pelimuseossa tammikuussa vieraillut Solip Park jatkaa suomalaisten erityisen pelikäsityksen pohdintaa sarjakuvamuodossa. Seitsemän uuden pelin ja kymmenen uuden haastatteluvideon päivittäminen vie aikaa.

Lisäksi tulee vielä … More siivoamista ja yleistä puunaamista. Uusi päivitetty Suomen pelimuseo ja upea Cosplay - pelistä todellisuuteen -näyttely aukeavat ensi viikon lauantaina Vielä tänä viikonloppuna ehtii viihtymään Suomen pelimuseo on ennen lyhyttä huoltotaukoa! Suomen pelimuseo on suljettuna Entistä ehompaan Pelimuseoon pääsee tutustumaan jälleen la Samana päivänä Pelimuseossa avautuu myös uusi pienoisnäyttely Cosplay — Pelistä todellisuuteen.

This weekend is your last chance to see The Finnish Museum of Games before it will be temporarily closed due to maintenance work! Vapriikin museokaupassa on myynnissä uusi erä Mikko Koivusalon vuorovaikutteista Nojatuolisalapoliisi-murhamysteeriä vuodelta Pelin hinta on 29 euroa. Vaikka Commodore 64 on jo 36 vuotta vanha, on se yhä monille rakas ja tärkeä laite.

Tule siis tutustumaan uuteen … More C64 Mini -retromikroon ja pelaamaan sekä klassisia että uusia Cmoninpelejä, sekä Minillä että aidoilla kuusnelosilla! Peleihin opastaa legendaarinen pelitoimittaja Jukka O.

THEC64 Mini on moderni mutta alkuperäistä kunnioittava, virallisesti lisensoitu retrotietokone. Alkuperäistä pienempi uusiomikro liitetään televisioon nykyaikaisella HDMI-liittimellä, ja se tukee USB-peliohjaimia ja ulkoisia näppäimistöjä. Koneessa on sisäänrakennettuna 64 Cpeliä, mukana monia koneen… More. Huoltokatkon jälkeen palaamme entistä ehompina, sillä mukana on seítsemän uutta pelattavaa peliä. Uusin peli on tältä vuodelta ja vanhin on kuusnepapeli … More vuodelta Näyttely on toteutettu yhteistyössä Cosvision ry: Huomenna on taas luvassa syväluotaavaa keskustelua peleistä, kun Pelipiiri tarttuu Life is Strange -peliin.

Tule mukaan keskustelemaan, vapaa pääsy! Sami Game Jam järjestettiin viime viikolla Utsjoella. Jameilla syntyi kuusi saamelaisaiheista peliä, joita voi kokeilla alla olevasta linkistä. Kasettilamerit pelastavat dataa talteen bittikadotukselta.

Digiarkeologiryhmä on arkistoinut jo tuhansia pelejä ja kotitekoisia Commodore 64 turbo tape -nauhoja. Sitten kun tästä kiinnostutaan, onkin liian myöhäistä, ja tieto on haihtunut", sanoo Kasettilamerien perustaja Jarkko "Grue" Lehti. Tervetuloa LanTrek iin rmorjestamaan meitä Pelimuseon pisteelle!

Samalla voit kokeilla ennätystäsi Nopeustestissä. Samassa mukavassa teltassa myös Nuorten Tampere ja Game Time-hanke. Mikäs sen mukavampaa kuin lomapäivä pelimuseossa! Tänään Portaali peluuttaa vielä klo 16 asti. Jos et ehdi tänään paikalle, niin ensi sunnuntaina 4. Portaali VR tulee huomenna keskiviikkona Ensi viikon keskiviikkona puhutaan vakavasti peleistä, kun Akateemisten pelaajien Pelipiirissä käsitellään Life is Strangea!

Filosofi Tapio Santala alustaa ensin eettisestä pelikokemuksesta Life is Strangessa, … More jonka jälkeen pelataan ja keskustellaan pelatusta. Spoilereita pelkäävien lienee parempi jättää kokoontumiskerta väliin. Pelipiiri järjestetään Vapriikin työpajatilassa 7. Tilaisuus on tarkoitettu vähintään vuotiaille ja se on maksuton.

Pelimuseolla on kunnia olla Vuoden museo -finalisti ja saimmekin tänään raadin vieraaksi. Tutustuminen museoon sujui leppoisasti opastusten ja tietysti pelailun merkeissä. Pelimuseo kisaa erinomaisessa … More joukossa, tässä muut finalistit: Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on omalla toiminta-alueellaan edistänyt merkittävällä tavalla museoalan tai museotoiminnan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta.

Museon toiminta tuo uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle. Vuoden museo -palkinto voi olla tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin tai museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta.

Museon kirjasto on nyt papitar Tyranden hallinnassa! Upean kokonaisuuden toteuttanut Noora kävi testaamassa miten Tyranden haarniskat sopivat mallinukelle.

Valmistelemme yhdessä Cosvisionin kanssa ensi kuussa avautuvaa Cosplay - Pelistä todellisuuteen -näyttelyä. Luennointivuorossa on Jani Kinnunen, joka kertoo aiheesta Raha, pelit ja rahapelit.

Luento alkaa klo Pelimuseossa harjoittelijana ollut Solip Park piirtää sarjakuvaa pelejä käsittelevistä museoista ympäri maailman. Olemme erittäin otettuja että saamme olla mukana Solipin projektissa! Suomen pelimuseon yhteistyökumppanin, Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikön luentosarja Pelitutkimus Suomessa jatkuu tänään iltapäivällä.

Tänään estradilla on Jaakko Stenros aiheenaan Pelit kulttuurina ja … More taiteena. Luentoa voi seurata paikan päällä Tampereen yliopiston salissa Pinni B tai striimin välityksellä alla olevasta linkistä.

Jaakko on loistava puhuja, kannattaa katsoa Pelimuseossakin esillä olevia pelejä digitoinut Kasettilamerit on taas tehnyt kulttuuriteon ja pelastanut suomalaista pelihistoriaa! Amigalle tehty, aiemmin julkaisematon Celloids on nyt julkaistu V2. Linkin takaa löytyy fiilistelyvideota ja pelattava ADF-tiedosto! Kasettilamerien pelastama Amigan aiemmin julkaisematon Celloids pelin esittelyvideo ja download linkki.

Suomen pelimuseokin on mukana Helsingin Sanomien vanhoja ja uusia sisällissotapelejä käsittelevässä jutussa. Meinasi mennä aamukahvi väärään kurkkuun, kun huomasimme että HS — Helsingin Sanomat 'kin tekivät meistä jutun. Jos lehteä ei vielä ole ehtinyt lukemaan, niin tästä linkistä pääsee tutustumaan! Helsingin Sanomat, the daily newspaper of the town of Helsinki wrlte an article about us or actually about the game.

The article can be found by clicking this link. The story is kn Finnish. Sisällissotaa käsittelevät uudet ja vanhat lautapelit ovat herättäneet viime viikkoina paljon kiinnostusta. Niistä on tulossa lähiaikoina lehtijuttuja ainakin Helsingin Sanomiin ja Suomen Kuvalehteen.

Suomi … More -korttipelin blogissa paneudutaan muutamaan sisällissota-aiheiseen peliin. Red Revolt and White Guard in Finland on Pelimuseollekin uusi tuttavuus, joskin hyvin mielenkiintoinen sellainen. Mukana myös ihan oikeita pilkkiasiantuntijoita. Pilkkipelipäivä on jo ensi lauantaina ja Ice Lakesin pisteellä on mahdollisuus testata peliä uusimmilla virtuaalitodellisuuslaitteistoilla tai ilman. Pilkille pääsee tutussa Tammerkosken ympäristössä, mutta … More eksoottisempia kalalajeja voi narrata ympäri maailmaa vaikkapa Kiinassa tai Pohjois-Amerikassa.

Pisteellä pelinkehittäjät vastailevat myös kysymyksiin pelistä ja sen kehityksestä. Hyvää Saamelaisten kansallispäivää ja terveisiä Siidaan, josta saimme lainata pelimuseoon kolttasaamelaisten Paaskopelin. Pelissä kaksi tai useampi pelaaja ottaa vuorotellen kourallisen luita ja pudottaa ne tasaiselle alustalle. Peliä jatketaan niin kauan, kunnes kaikki luut ovat poroja tai ihmisiä. Eniten poroja kerännyt pelaaja voittaa. Ja hei, ihan pian koittaa myös Sami Game Jam! Jaakko Sverloff pelaa paaskopeliä Gauriloffin naisten kanssa.

Kuvaaja Nickul Karl Onneksi siis muuallakin … More pääsee pelailemaan Suomen pelimuseon huoltotauon aikana Tampereen, Turun ja Jyväskylän yliopistojen yhteinen Centre of Excellence on Game Cultures -tutkimusyksikkö tekee tutkimusta … More varhaisista noin — suomalaisista tietokone- ja videopelikilpailuista. Vastaamalla autat tutkimusryhmää kartoittamaan tätä niukasti tunnettua kotimaisen pelikulttuurin aluetta. Tampereen yliopiston pelitutkijoiden ja Suomen pelimuseon yhdessä tuottama Minun pelihistoriani näyttely viime vuodelta on nyt esillä Tekniikan museossa Helsingissä!

Näyttely kertoo 13 pelaajan henkilökohtaisen tarinan ja siinä pääsee myös itse jakamaan pelimuistojaan. Idea ja alkuperäistotetutus on Suomen Pelimuseon ja Tampereen yliopiston tuottama. LIsäsimme näyttelyyn kuitenkin vähän jotain omaa. Videon … More tekeminen oli semmoinen sekunnin idea, kun tuottaja-Riina sai homman valmiiksi keskiviikkoiltapäivällä. Ideasta toteutukseen kului noin 15 sekuntia että sain puhelimen videotilan päälle.

Lupaan seuraavaa videota varten vaikka miettiä viisi minuuttia mitä siinä sanoo. Mutta tälleen rohkeasti kokeilukulttuurin hengessä ollaan liikkeellä! Facebook To personalize content, tailor and measure ads, and provide a safer experience, we use cookies. By tapping on the site, you agree to our use of cookies on and off Facebook. Learn more, including about controls: Suomen pelimuseo is on Facebook.

To connect with Suomen pelimuseo, join Facebook today. Marko Akkanen — 5 star Amazing to peak into what games used to be trough out the past decades around here. Seeing all this makes me very proud of our game industry and November 26, · 1 Review. Lauri Veijalainen — 5 star One trip of nostalgia that was! Kept having flashbacks to my childhood after turning every corner, even though compared to many I wasn't and ain't June 4, · 18 Reviews.

Frans Mäyrä — 5 star History of games and play in Finland is covered, including traditional games, board, miniature, role-playing games, as well as computer and video December 3, · Reviews. Photos by Suomen pelimuseo. Uuno Turhapuro muuttaa maalle sellolla soitet. Angry Birdsin teemamusiikki sellolla. Imagine, read and type all those source codes by hands!

And not just in Finland, but this also happened in many European and Asian countries: Miltä sinun pelihyllysi näyttää? Tekstit lisäävät kerättyjen kuvien arvoa valtavas…. Peli on tarkoitettu kahdelle pelaajalle, jotka Game Music Collectiven seuraavat konsertit ovat All Bridges Burning on historiallinen lautapeli Suomen sisällissotaan liittyvistä poliittisista ja sotilaallisista tapahtumista kolmelle pelaajalle. Suomi on korttipeli Suomen valtion alkutaipaleesta, sisällissodasta ja siihen johtaneista tapahtumista.

Peli on tarkoitettu pelaajalle ja se on yksi Radio Helsingin aamulähetys on tänään lähtenyt maailmalle Suomen pelimuseosta. Kummat käsikonsolit pelimuseon Studiossa Tervetuloa pelaamaan omat Tetriksen huippupisteet kesälauantaina pelimuseolle!

Tapahtuma sisältyy Vapriikin pääsylippuun. Cosplay - pelistä todellisuuteen -näyttely on avoinna vielä tämän kuukauden Näyttelyn kunniaksi Museoiden yössä Suomen pelimuseon ja Mediamuseo Rupriikin Museoiden yö lauantaina Suomen pelimuseo on ensi maanantaina mukana Radio Helsingin lähetyksessä!

Tulevana lauantaina vietetään kansainvälistä pöytäpelien päivää. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa, eikä osallistujista ole pulaa; kuulemma jo vuonna asian tiimoilta järjestet….

Finland, the land of sauna Huomenna sitten taas VR-elämysten pariin! Pelimuseossa on mahdollisuus kokeilla VR-laseja huomenna perjantaina klo 14 - Paljon onnea Toni Fingerroos ja Fingersoft!

Pro Pilkki -pilkkihitin tekijät Janne Olkkonen ja Mikko Happo kertovat pelin historiasta ja sen synnystä. Yleiskatsaus pilkkipelipäivän tapahtumiin ja toimintaan, vilauksessa niin Ice Lakesia kuin Pro Pilkkiä ja niiden pelaajia.

Saa kanavan tilatakin, se olisi ko Pro Pilkki -pilkkipelin ympärillä riitti toimintaa pilkkipelipäivässä. Paikalla oli SM-tason pilkkiveteraaneja, jotka nautiskelivat nettipilkistä ja hyvästä Lisää pilkkipeliasiaa Checkpoint TV: Millaisia käänteitä pelin tarinaan mahtuu ja mitä p Mikä oli muuten näin jälkikäteen ajateltuna N-Gagen paras peli?

Pienen huoneen seinät ovat täynnä muistilappuja ja piirrosluonnoksia. Kolmella työpöydällä on toimistotarvikkeiden lisäksi ainakin kaksi suurta tietokoneen näyttöä, kuulokkeet ja peliohjain. Huoneesta löytyy myös syntetisaattori ja maalausteline. Ikkunasta aukeava urbaani kaupunkimaisem Nyt on mahtavaa pilkkiasiaa! Suomen pelimuseo on mukana Tampereen mahtavassa Museoiden yössä lauantaina Tapahtuma on ilmainen ja se on tarkoitettu yli vuotiaille.

Solip paneutuu aiheeseen upeassa pelimuseoaiheisessa sarjakuvassaan, kannattaa lukea! How would you record and shape the history of gaming? What game do you think most important?

Nyt on muuten pelihallissa pelattavana myös Missile Command! Pelihallin pelit ovat tällä hetkellä: Vapriikkiin on ilmainen sisäänpääsy perjantaisin klo 15 - 18, tervetuloa! Tänään pelataan sisällissotapelejä Museo Milavidassa klo 12 - Tapahtumaan on vapaa pääsy, lisätietoja: Sisällissodasta tehtiin lautapelejä jo sata vuotta sitten, vuoden joulumarkkinoille. Free play -koneet ovat esillä sunnuntai-iltaan asti Ready Player One -elokuvan kunniaksi. Live like a local.

Tampere Tunnetuksi Passissa on yli tarjousta Tampereen keskusta-alueen liikkeisiin. Yleisurheilun nuorten maailmanmestaruuskisat Tampereella Yleisurheilun nuorten maailmanmestaruuskisoihin on enää alle kaksi kuukautta - Tampere valmistautuu suureen urheilujuhlaan!

Suomen Saunaseura ja International Sauna Association: Tamperetta tehdään nyt tunnetuksi saunapääkaupunkina. Tampere on saanut sekä kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Associationin, että Suomen Saunaseura ry: Pirkanmaan olutvaikuttaja on valittu.

Pirkanmaalaisista pienpanimoista on tullut jo ilmiö, joka on nyt myös noteerattu Suomen laajuisesti. Pirkanmaan olutvaikuttaja tunnustus myönnettiin juuri tälle kuohuvalle ilmiölle.

Review suomi tampere -

Kummille vehkeille toimivat verrokkeina monille ne kaikkein tutuimmat, eli Nintendon valmistamat käsikonsolit. Pro Pilkki -pilkkihitin tekijät Janne Olkkonen ja Mikko Happo kertovat pelin historiasta ja sen synnystä. Tule mukaan keskustelemaan, vapaa pääsy! Päivän … More ohjelma: Community beach with several possibilities to relax or exercise. Pirkanmaalaisista pienpanimoista on tullut jo ilmiö, joka on nyt myös noteerattu Suomen laajuisesti. The story is kn Finnish. Are You a Tampere Tourism Organisation? Milavida sijaitsee vain kivenheiton päässä Suomen pelimuseosta. Koneet on laitettu pelattaviksi yhteistyössä Finnkinon ja SF Filmsin kanssa.

Ei varmaan tarvita sen kummempaa tekosyytä kerääntyä pelailemaan kortti-, lauta- tai pöytäroolipelejä? Suomen pelimuseon peleistä n. Jos pelattava loppuu kesken, voi lisää pelejä löytää Kansalliskirjaston digitoimista historiallisista lautapeleistä: Solipin sarjakuvassa on lisää asiaa Suomen pelimuseosta.

Tällä kertaa käsittelyssä on Suomen ensimmäisen digitaalisen pelilaitteen Aapelin tarina! Tiistain Finnish Game Awards -gaalassa palkittiin viime vuoden suomalaisia pelejä ja pelien tekjiöitä. Vuoden luovana saavutuksena palkittiin Platonic Partnershipin Lydia-peli, joka on esillä myös Suomen … More pelimuseossa.

Lisäksi Pelit-lehti luovutti Lydialle perinteisen Kyöpeli-palkinnon. Tässä vielä tunnelmapala viime tiistailta. Voi että miten mahtava gaala FGA18 olikaan! Pelialaa kymmenkunta vuotta ulkopuolelta seuranneena oli aivan käsittämättömän hienoa nostaa Pelit-lehden legendaarinen … More Poika ilmaan.

Kerran elämässä -hetki parhaasta päästä. Kiitokset maailman parhaalle tiimille, kaikille tsemppaajille ja niille, jotka Lydiaa ovat pelanneet ja joita kertomamme tarina on koskettanut. Tähän on erinomaisen hyvä lopettaa, vaikka fiilikset ovat kieltämättä hyvin katkeransuloiset. Suomen pelimuseossakin esillä olevaa Hill Climb Racingia on ladattu pökerryttävät miljardi kertaa! Toni Fingerroosin kanssa tekemämme haastattelu löytyy YouTube-kanavaltamme: Jos et ehtinyt tsekata Masters of Pixel Art-näyttelyä syksyllä pelimuseossa, nyt erityisen hyvä syy poiketa Punkalaitumen kirjastossa!

Näyttely esillä siellä toukokuun loppuun asti. Pelailtavaakin löytyy, … More perjantaina Nuorten kirjastomellakan yhteydessä retropelailua ohjatusti klo Näyttely on siis lainattavissa täältä pelimuseolta esimerkiksi kirjastoon, kunhan palautuu Punkalaitumelta kesäkuun alussa.

Pro Pilkki -pilkkihitin tekijät Janne Olkkonen ja Mikko Happo kertovat legendaarisen pelinsä historiasta ja sen synnystä helmikuussa Pelimuseossa. Kuinka kokonainen peligenre syntyi lähes tyhjästä? Mistä idea … More pilkkipelin tekemiselle on tullut ja millaisissa olosuhteissa kehitystyö on aloitettu. Esitys sisältää paljon retroa ja vintagea ja kuvauksen siitä, miten monien eri tekijöiden loksahtaessa kohdilleen voi syntyä jotain kokonaan uutta.

Tilaisuuden lopuksi Jukka O. Yleiskatsaus helmikuussa järjestetyn pilkkipelipäivän tapahtumiin ja toimintaan, vilauksessa niin Ice Lakesia kuin Pro Pilkkiä ja niiden pelaajia. Pro Pilkki -pilkkipelin ympärillä riitti toimintaa helmikuussa järjestetyssä pilkkipelipäivässä. Paikalla oli SM-tason pilkkiveteraaneja, jotka nautiskelivat nettipilkistä ja hyvästä seurasta.

Myös museovieraat … More pääsivät ottamaan tuntumaa pilkkimiseen ja kisaamaan Ukrainasta saakka pelaavia todella kovan sarjan pilkittelijöiden kanssa. Suomen pelimuseon pelejä ja laitteita on mukana TTY: Kyseessä on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, jonka … More osallitujat mittelevät toisiaan vastaan Wideopelien muodossa.

Ennen kisaa osallistujat eivät kuitenkaan tiedä mitä pelaavat! Tänään on museossa taas mahdollisuus kokeilla VR-laseja. Pelimuseon Ville peluuttaa VR-pelejä klo 14 - 17, tervetuloa! Millaisia käänteitä pelin tarinaan mahtuu ja mitä paikallisväriä siihen on ujutettu? Tilaisuuden lopuksi … More Jukka O. Pilkkipelipäivä C Mediapalvelut Yhteistyössä: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku.

Räty lahjoitti Suomen pelimuseolle upean 13 pelin N-Gage-erän. Mukana on myös jonkin verran pienpainatteita luvun taitteesta ja muutama Printti-lehti. Peliä kehitetään Suomen Kulttuurirahaston apurahan turvin. Lokakuusta alkaen pelit ovat Kulttuurirahaston apurahahaussa mukana omana hakualanaan. Videon lopuksi Jukka Kauppinen haastattelee tekijöitä. Mikko ja Janne jorisee pitkän kaavan kautta siitä, miten päätyivät tekemään pilkkipeliä ja millaisista olosuhteista Pro Pilkki 2 ja koko pilkkipeligenre sai alkunsa.

Ohjelmaa on ympäri kaupunkia ja kaiken ikäisille, mm. Tänä vuonna Suomen … More pelimuseossa mennään cosplay-teemalla. Overwatch-hahmoja, pelimuistotyöpaja, cosplay-musiikkivideoita ja worbla-työpaja. Tässä se nyt on, kaiken kansan tarkisteltavaksi, kevään Museoiden yön ohjelma, olkaatten hyvät! Nettisivumme ovat uudistuksen pyörteissä, joten käytämme Facebook-päivityksiä tiedottamiseen kunnes sivut … More valmistuvat.

Ransu ja Juha-Antero tarinoivat ja laulattavat Museoiden yön kävijöitä. Tällä kertaa teemana on romantiikka ja seksi. Pelitutkija Kati Alha nostaa … More alustuksessaan esimerkkejä mm. Pelejä pääsee myös kokeilemaan. Eri puolilla maailma sijaitsevien pelimuseoiden aiheissa, käsittelytavoissa ja sisällöissä on suuria eroja. Suomen pelimuseo kertoo suomalaisten pelien ja pelaamisen tarinan, siinä missä muiden maiden museot … More ovat lähinnä kiinnostuneita kansainvälisen peliteollisuuden menestyksistä.

Tämän viikon perjantaina Tapahtumaan voi valmistautua lukemalla Suomen Kuvalehden hienon jutun historiallisista sisällissotapeleistä ja tänä vuonna julkaistuista uusista … More peleistä. Suurin osa jutussa esitellyistä peleistä on pelattavana tänään Milavidassa. Mahtava Pelimaskottien matkassa -luento meneillään!

Oskari Vaaras ja Jussi Rissanen kertovat mm. Pelikonepeijoonien, Mikko Hyppösen ja Suomen pelimuseon kolikkopelejä on pelattavana vielä tämän viikonlopun Helsingin Tennispalatsissa ja Turun Kinopalatsissa. Jutussa Missile Command on listattu virheellisesti Hyppösen omistamaksi, mutta kyllä se Pelimuseon kone on: Hyppösen koneita ovat Phoenix Helsingissä ja Turussa esillä oleva Xevious.

Saimme upean lahjoituksen Bugbearilla pitkään koodanneelta Mikko Sivulaiselta. Mikko on tehnyt kaikkiin Bugbearin peleihin koodia, paitsi ihan viimeisimpänä julkaistuun Ridge Racer Unboundediin. Lisäksi lahjoituksessa on Rovion Retry-kännykkäpelin boksijulkaisu, jonka tekemisessä Mikko oli myös mukana: Milavidan ja Suomen pelimuseon järjestämässä pelipäivässä tutustutaan sodan tapahtumiin yhdessä uusien suomalaisten sisällissota-aiheisten … More pelien ja niiden tekijöiden kanssa.

Milavida sijaitsee vain kivenheiton päässä Suomen pelimuseosta. Maksuton pelipäivä on osa Milavidan sisällissota-aiheista teemaviikkoa. Näsilinna 20 min ja Taistelu Näsilinnasta 75 min museon pääsymaksu Klo 13 ja 15 Näsilinna -kävelykierrokset Näsinkallion maisemissa, oppaana tutkija Antti Liuttunen museon pääsymaksu. Tänä perjantaina on taas luvassa kiinnostavaa ohjelmaa.

Lähde siis Pelimaskottien matkaan klo 17 - Oskari Vaaraksen ja Jussi Rissasen pelimaskotteja käsittelevällä luennolla kuullaan mitä ovat pelimaskotit … More ja miksi niitä on, sekä mitä pelimaskotit merkitsevät nykypäivänä? Tervetuloa matkalle pelimaskottien maailmaan! Nyt meillä on pelattavana myös Seppo Suorsan Areena-pelisarjaan perustuva lautapeli Arena: Lauantaina Suomen pelimuseossa on luvassa ikimuistoista Cpelailua.

Kauppisen isännöimässä pelipäivässä tutustutaan kuusnepan peliklassikoihin aidoilla vehkeillä ja uunituoreella THEC64 Minillä! Tällä kertaa aiheena on romantiikka ja seksi videopeleissä. Tilaisuus on K18 ja siihen on vapaa pääsy. Pelaamalla voi myös oppia ymmärtämään omasta arkikokemuksesta poikkeavia elämänkohtaloita ja tilanteita. Tarkempilaatuiset kuvat voi ladata omaan käyttöön täältä: Pelimuseon uudistuksen ja Cosplay-näyttelyn avajaiset ihan just!

Suomen pelimuseon ja Milavidan yhdessä järjestämässä tapahtumassa on mukana on suurin osa tänä vuonna ilmestyneistä kortti- ja lautapeleistä ja niiden tekijöistä. Tule siis kokeilemaan ja keskustelemaan! Museo Milavida ja Suomen pelimuseo järjestävät sisällissota-aiheisen pelipäivän, jossa sodan tapahtumiin tutustutaan yhdessä uusien suomalaisten sisällissota-aiheisten pelien ja niiden tekijöiden kanssa. Suomen … More sisällissotaa kuvaavat pelit ovat esillä ja pelattavissa Museo Milavidassa 7.

Suomen sisällissodasta on kulunut vuotta, ja suomalaiset pelinkehittäjät ovat tarttuneet pelimaailmassa tähän saakka lähes täysin sivuutettuun aiheeseen. Aiheesta on luotu ja luodaan parhaillaan useita erilaisia, tapahtumia eri tavoin kuvaavia ja muistelevia lauta-, kortti- ja digitaalisia pelejä, jotka ilmestyvät vuoden mittaan. Suvi Liukkonen Cosvisionista kertoi lauantaina avautuvan Cosplay-näyttelyn toteuttamisesta ja … More harrastajayhteisöstä.

Petra ja Noora asettelivat Connor Kenwayn huppua ja Aselean helmoja kohdilleen. Kuvaan eksynyt myös näyttelyripustamiseen kuuluva oleellinen työväline lasermitta. Pari päivää vielä viimeistellään uusien pelien esittelyä ja Cosplay-näyttelyä. Lauantaista alkaen museo jälleen avoinna ja pelattavissa! Pelihallin klassikkolaite Twilight Zone-flipperi sai tänään kaverin, kun viereen parkkeerasi Truck Stop-flipperi.

Reprocaden tiimi huoltaa vielä molemmat laitteet, sekä pelihalliin tänään siirretyt Race Drivin' … More ja Outrun 2 SP kabinetit. Olihan tunnelma pelihallissa kohdillaan jo aiemmin, mutta virittelemme vielä hiukan peilejä ja valoja iloksenne: Saimme upean lahjoituksen jossa on kaikenlaista kotimikroiluun liittyvää aineistoa. Kuusnepakin on hienosti edustettuna! Suomen pelimuseon ja Tampereen yliopiston Game Research Labin yhteistyössä toteuttama Minun pelihistoriani -näyttely kiertää seuraavaksi pääkaupunkiseudun kirjastoissa.

Näyttelykiertue alkaa sunnuntaina Sellon kirjaston Retropelipäivästä ja jatkuu marraskuun Peliviikkolle asti. Pelimuseossa tammikuussa vieraillut Solip Park jatkaa suomalaisten erityisen pelikäsityksen pohdintaa sarjakuvamuodossa.

Seitsemän uuden pelin ja kymmenen uuden haastatteluvideon päivittäminen vie aikaa. Lisäksi tulee vielä … More siivoamista ja yleistä puunaamista. Uusi päivitetty Suomen pelimuseo ja upea Cosplay - pelistä todellisuuteen -näyttely aukeavat ensi viikon lauantaina Vielä tänä viikonloppuna ehtii viihtymään Suomen pelimuseo on ennen lyhyttä huoltotaukoa! Suomen pelimuseo on suljettuna Entistä ehompaan Pelimuseoon pääsee tutustumaan jälleen la Samana päivänä Pelimuseossa avautuu myös uusi pienoisnäyttely Cosplay — Pelistä todellisuuteen.

This weekend is your last chance to see The Finnish Museum of Games before it will be temporarily closed due to maintenance work! Vapriikin museokaupassa on myynnissä uusi erä Mikko Koivusalon vuorovaikutteista Nojatuolisalapoliisi-murhamysteeriä vuodelta Pelin hinta on 29 euroa. Vaikka Commodore 64 on jo 36 vuotta vanha, on se yhä monille rakas ja tärkeä laite.

Tule siis tutustumaan uuteen … More C64 Mini -retromikroon ja pelaamaan sekä klassisia että uusia Cmoninpelejä, sekä Minillä että aidoilla kuusnelosilla! Peleihin opastaa legendaarinen pelitoimittaja Jukka O. THEC64 Mini on moderni mutta alkuperäistä kunnioittava, virallisesti lisensoitu retrotietokone.

Alkuperäistä pienempi uusiomikro liitetään televisioon nykyaikaisella HDMI-liittimellä, ja se tukee USB-peliohjaimia ja ulkoisia näppäimistöjä. Koneessa on sisäänrakennettuna 64 Cpeliä, mukana monia koneen… More. Huoltokatkon jälkeen palaamme entistä ehompina, sillä mukana on seítsemän uutta pelattavaa peliä.

Uusin peli on tältä vuodelta ja vanhin on kuusnepapeli … More vuodelta Näyttely on toteutettu yhteistyössä Cosvision ry: Huomenna on taas luvassa syväluotaavaa keskustelua peleistä, kun Pelipiiri tarttuu Life is Strange -peliin.

Tule mukaan keskustelemaan, vapaa pääsy! Sami Game Jam järjestettiin viime viikolla Utsjoella. Jameilla syntyi kuusi saamelaisaiheista peliä, joita voi kokeilla alla olevasta linkistä. Kasettilamerit pelastavat dataa talteen bittikadotukselta.

Digiarkeologiryhmä on arkistoinut jo tuhansia pelejä ja kotitekoisia Commodore 64 turbo tape -nauhoja. Check In Check Out.

There are no pins in your viewport. Try moving the map or changing your filters. Explore any destination in Tampere. Top-rated Tampere Things to Do. Are You a Tampere Tourism Organisation? Add Photo Promote Tampere. TripAdvisor LLC is not responsible for content on external web sites. All of your saved places can be found here in My Trips.

Log in to get trip updates and message other travelers. Review of Riihiniemen Uimaranta. Ranked 56 of things to do in Tampere. Reviewed July 7, Jari A Tampere, Finland. Ask Jari A about Riihiniemen Uimaranta. Write a Review Reviews 4. See what travelers are saying: Reviewed June 29, This review is the subjective opinion of an individual traveler and not of TripAdvisor LLC nor of its partners. Reviewed March 18,

review suomi  tampere

0 responses on “Review suomi tampere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *